Den sjette og sidste afdeling af Danish Esport Racing Championship skulle køres på den historiske bane Interlagos i Brazilien. Stillingen i mesterskabet kunne ikke være tættere, da kun tre point adskilte Alexander Lauritzen og Thomas Hjeresen. Derfor var der udsigt til en spændende kamp om mesterskabet i den nye løbsserie.

Daniel Lundgaard viste på ny fremragende form, da han sikrede sig pole position i afdelingen første heat. Dali Jankovic, der ønskede at slutte sæsonen af med et godt resultat, startede lige bagved Lundgaard i anden position. Alexander Lauritzen kunne i kvalifikation sikre sig et godt udgangspunkt til at forsvare mesterskabsføringen, idet han kvalificerede sig som P3, mens Thomas Hjeresen startede som P7.

Den snævre første svingkombination på den brasilianske bane, opkaldt efter den legendariske formel 1 kører Ayrton Senna, skabte problemer for feltet, som ikke formåede at komme rent igennem. Mathias H. Jensen blev påkørt i indgangen til sving 1, og blokerede derefter banen for de bagfrakommende. Daniel Lundgaard slap helskinnet igennem første sving, og begyndte allerede på første omgang at udbygge en bestandig føring. Alexander Lauritzen undgik også uheldet i sving 1, og vedholdte derved sin tredjeplads. Lauritzen søgte at forbedre denne placering, og lagde hårdt pres på Dali Jankovic, som var placeret på løbets andenplads. Lauritzen gennemførte overhalingen på Jankovic i indbremsningen til sving 4, og kunne derefter indlede jagten på Lundgaard.

Thomas Hjeresen havde vundet to placeringer på løbets første omgang og befandt sig på løbets femteplads. Hjeresen pressede hårdt på for at komme længere op i feltet, da dette var hans eneste chance for at komme i betragtning til at vinde mesterskabet. Daniel Lundgaard og Alexander Lauritzen viste overlegen fart i løbet, og kørte på løbets fjerde omgang et halvt sekund hurtigere end resten af feltet. Den snævre bane gjorde det svært for Thomas Hjeresen at komme forbi Martin Dyrlund på trods af det hårde pres.

Med 13 minutter tilbage var der stadig tæt kamp om placeringerne i midterfeltet. Nicolai Sylvest gennemførte en flot overhaling på Kasper H. Jensen, der med det samme kom under pres fra Mikkel Søndergaard om løbets tiendeplads. Stefan Overgaard havde lukket forspringet op til Thomas Hjeresen på femtepladsen, og kampen om fjerdepladsen stod nu mellem tre kørere. Efter at have fået en god udgang af sidste sving kunne Stefan Overgaard med otte minutter tilbage af heat 1 udbremse Thomas Hjeresen i indgangen til Senna S og derved indtage løbets femteplads.

Top ti forblev status quo i heatets sidste minutter, hvilket betød at Daniel Lundgaard efter et fejlfrit løb kunne sikre sig sejren i heat 1, mens Alexander Lauritzen sluttede som nr. 2. Dali Jankovic havde fundet vejen tilbage til podiet efter en lang række af uheld i løbsseriens andre afdelinger. Martin Dyrlund sluttede på en fjerdeplads, og Stefan Overgaard rundede top fem af efter en tæt kamp med Thomas Hjeresen, der sluttede på sjettepladsen.

Dette besværliggjorde en realisering af Thomas Hjeresens mesterskabsdrømme, idet Alexander Lauritzen udbyggede sin mesterskabsføring. Scenen var derfor sat for et spændende andet heat, hvor Daniel Lundgaard endnu en gang startede fra front. Alexander Lauritzen formåede ikke at placere sig bedre end en sjetteplads i andet heat, mens Thomas Hjeresen startede fra syvende position.

I kontrast til første heat formåede alle kørere at komme problemfrit gennem det snævre første sving. Thomas Hjeresen blev den helt store vinder af starten og kunne efter første omgang gøre status på løbets tredjeplads. Mindre godt gik det for Alexander Lauritzen, der tabte en position under starten, og derved befandt sig på en syvendeplads bagved Thomas Hjeresens teamkammerat Dali Jankovic. Nicolai Sylvest var hurtig til at komme forbi Thomas Hjeresen, som fik en dårlig udgang af sving 4.

Alexander Lauritzen lagde et hårdt pres på Dali Jankovic, et pres, der desværre resulterede i en kontakt mellem de to kørere. Dette medførte at Dali Jankovic mistede kontrollen med bilen, og kunne endnu en gang finde sig selv bagerst i feltet. Thomas Hjeresen forsøgte at slå tilbage på Nicolai Sylvest, men gennem sving 5 var ingen af de to kørere villige til at give plads, og Thomas Hjeresen påkørte af den grund Sylvest, der fik ødelagt sin bil.

Med 15 minutter tilbage heat 2 kunne Alexander Lauritzen lukke forspringet til Kasper Jensen. Lauritzen pressede hårdt for at komme forbi, men Kasper Jensen forsvarede sin fjerdeplads flot. Kasper Jensen måtte til sidst opgive positionen, og Alexander Lauritzen kunne derved sætte jagten ind på Thomas Hjeresen. Daniel Lundgaard, som har vist stor klasse i seriens sidste afdelinger, formåede at trække fra Martin Dyrlund på andenpladsen og styrede løbet komfortabelt fra front. På samme måde som i heat 1 havde løbet med syv minutter igen sat sig, og afstanden mellem bilerne i top ti forblev status quo. Alexander Lauritzen kunne med 2 minutter tilbage af heatet lægge pres på Thomas Hjeresen i en direkte kamp mellem de to førende i mesterskabet. Thomas Hjeresen formåede at holde fast i tredjepladsens, mens Daniel Lundgaard sikrede sig sejren i andet heat. Martin Dyrlund sluttede på en flot andenplads efter et fejlfrit løb. Alexander Lauritzen sluttede på fjerdepladsen, mens Kasper Jensen sikrede sig femtepladsen.

Dette betød, at Alexander Lauritzen kunne sikre sig mesterskabet i den sidste og afgørende afdeling af DERC. Thomas Hjeresen sluttede sæsonen på andenpladsen, mens Martin Dyrlund efter den flotte kørsel kunne fejre en tredjeplads i mesterskabet.

Related Posts

Alexander Lauritzen Wins The Championshi After A Strong Performance In The Last Round Of DERC

Daniel Lundgaard Finder Vejen Til Det Øverste Trin På Podiet

Daniel Lundgaard Finds The Way To The Top Step Of The Podium

The Real Esport Team Shows Dominant Driving At Road Atlanta

Real Esport Teamet Viser Dominerende Kørsel På Road Atlanta

DERC Debutanten Nicki Thiim Vinder Mens De Mesterskabsførende Løber Ind I Problemer

Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *