Daniel Lundgaard viste storform, da han vandt begge heats i den femte afdeling af Danish Esport Racing Championship, som blev kørt på den amerikanske bane Road America. Kampen om mesterskabet er inde i sin afsluttende fase, og skal afgøres mellem Thomas Hjeresen og Alexander Lauritzen.

 

Efter en tæt kvalifikation var det Daniel Lundgaard, der trak det længste strå. Han sikrede sig pole position lige foran Mathias H. Jensen, mens teamkammeraten fra Real Esport Alexander Lauritzen startede på tredjepladsen. En position, der gav Lauritzen et godt udgangspunkt for at tage point fra den mesterskabsførende Thomas Hjeresen, der startede fra femte position.

Efter det lange træk ned mod første sving kunne Daniel Lundgaard, som den førende bil, køre ind i første sving uden dramatik. Alexander Lauritzen kunne indtage løbets andenplads foran Mathias H. Jensen, som ikke fik en optimal start. Den tætte kamp i midterfeltet blev afbrud af en bil, der mistede kontrollen på græsset, og som returnerede på banen i udgangen af andet sving, hvor flere kørere ikke havde en chance for at undvige, og blev impliceret i en ulykke. Uheldet fik dog få konsekvenser da ingen kørere udgik. Lundgaard havde allerede udbygget sin føring til et sekund efter første omgang.

 

Andreas Jochimsen pressede Mathias H. Jensen i indgangen til første sving på løbets anden omgang, og det hårde pres, gjorde at Mathias H. Jensen mistede kontrollen med bilen, hvorefter Dali Jankovic, uden chance for at undvige, blev påkørt af teamkammeraten Thomas Hjeresen. Dali Jankovics sidste halvdel af sæsonen har ikke forløbet som planlagt, og endnu et uheld i første heat af afdeling fem, var blot et i en lang række.

 

Uheldet på anden omgang gjorde, at løbets top tre uden problemer kunne trække væk fra resten af feltet ført an af Thomas Hjeresen på fjerdepladsen. Efter dramatikken på de første omgange satte løbet sig, men Stefan Overgaard kunne på fjerde omgang køre forbi Steffen Møller for P7 efter en veludført overhaling.

 

Karakteristisk for banen var løbet forholdsvist udramatisk, en ulykke i sving 11 satte en stopper for Peter Bøllingtofts løb med fjorten minutter tilbage af heat 1. Daniel Lundgaard fortsatte den dominerende kørsel, og havde med ni minutter igen udbygget sin føring til teamkammeraten Alexander Lauritzen med tre sekunder. Den tætteste duel i top ti blev udkæmpet mellem Martin Dyrlund og Kasper H. Jensen, men Martin Dyrlund havde problemer med at lukke forspringet og lave et overhalingsforsøg. Med fem minutter tilbage af løbet lykkedes det for Martin Dyrlund at gå forbi Kasper H. Jensen og indtog derved løbets femteplads.

 

Daniel Lundgaard kunne efter en udramatisk sidste omgang sikrer sig sejren i første heat, mens Alexander Lauritzen sluttede som P2. Andreas Jochimsen sluttede P3 og Thomas Hjeresen, kunne efter dramatikken på anden omgang køre en flot fjerdeplads hjem.

 

Stefan Overgaard sikrede sig pole position i kvalifikationen til andet heat, men bilerne i top fire var blot adskilt af 0.022 sekunder. Martin Dyrlund startede P2, mens vinderen af første heat Daniel Lundgaard startede P3. Thomas Hjeresen sikrede sig et godt udgangspunkt til at forsvare mesterskabsføringen ved at kvalificere bilen på en fjerdeplads.

Alle biler kom uden problemer igennem første sving, hvor Stefan Overgaard fortsat førte feltet an. Martin Dyrlund mistede kontrollen med bilen i udgangen af andet sving og var nødsaget til at udgå. Et sammenstød i sving tre fik konsekvenser for mange af kørerne i midterfeltet, som blev nødt til at undvige. Thomas Hjeresen profiterede af Martin Dyrlunds uheld, og indtog løbets tredjeplads.

 

Alexander Lauritzen fuldførte en perfekt overhaling af Andreas Jochimsen og befandt sig derfor på en femteplads, i en god position til at jagte Thomas Hjeresen i kampen om mesterskabet. Daniel Lundgaard lukkede hurtig forspringet, som Stefan Overgaard havde bygget efter første omgang, og kunne med 18 minutter igen indtage føringen i andet heat. Fast besluttet på at gentage succesen fra første heat begyndte Daniel Lundgaard at udbygge sin føring til Overgaard.

 

Andreas Jochimsen slog tilbage på Alexander Lauritzen og genvandt femtepladsen, men allerede omgangen efter fik Alexander Lauritzen rettet op på stillingen fra før, hvilket betød at Mathias H. Jensen og Kasper H. Jensen fik mulighed for at lukke forspringet til de to duellanter. Thomas Hjeresen havde indhentet Stefan Overgaard, og lagde med det samme pres på. Hjeresen kunne ikke finde en vej forbi, hvilket betød, at Nicolai Sylvest havde mulighed for at komme i slipstrømmen af de to. Duellen mellem Alexander Lauritzen og Andreas Jochimsen fortsatte, men var nu blevet til en kamp mellem fem biler, der var inden for halvandet sekund af hinanden. Med 6 minutter tilbage af heat to forsøgte Mathias H. Jensen en overhaling på Andreas Jochimsen i indgangen til sving 12, men kunne ikke få stoppet bilen i tide for svinget og endte i barrieren. Nicolai Sylvest forsøgte ligeledes en overhaling på Thomas Hjeresen i sving tre, men under nedbremsningen lukkede Thomas Hjeresen døren. Uden mulighed for at korrigere blev Nicolai Sylvest presset ud på græsset, hvorefter bilen røg på tværs af banen og ramte barrieren, som definitivt satte en stopper for hans race.

 

Daniel Lundgaard fuldførte en perfekt afdeling, hvor han sikrede sig sejren i begge heats. Stefan Overgaard sluttede på andenpladsen, mens Thomas Hjeresen kørte over stregen som P3. Derved kunne Thomas Hjeresen beholde føringen i mesterskabet, men er blot tre point foran mesterskabets nr. 2 Alexander Lauritzen. Scenen er derfor sat for den sjette afdeling af mesterskabet, der skal køres på den brasilianske bane Interlagos.

Related Posts

Alexander Lauritzen Vinder Mesterskabet Efter En Overbevisende Præstation I Sidste Afdeling Af DERC

Alexander Lauritzen Wins The Championshi After A Strong Performance In The Last Round Of DERC

Daniel Lundgaard Finds The Way To The Top Step Of The Podium

The Real Esport Team Shows Dominant Driving At Road Atlanta

Real Esport Teamet Viser Dominerende Kørsel På Road Atlanta

DERC Debutanten Nicki Thiim Vinder Mens De Mesterskabsførende Løber Ind I Problemer

Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *