Nicki Thiim vandt overbevisende afdelingens første heat, som blev kørt på Spa-Francorchamps banen i Belgien. De Mesterskabsførende kørere Alexander Lauritzen og Dali Jankovic var begge involveret i episoder, som hindrede deres ellers dominerende kørsel i serien.

 

Den danske racerkører Nicki Thiim debuterede i løbsserien, som i den tredje afdeling skulle køres på den historiske Spa-francorchamps bane i Belgien. Kvalifikationen til heat 1 faldt ud til Nicki Thiims fordel, der med en flot omgang sikrede sig pole position. På andenpladsen var det mesterskabsførende Alexander Lauritzen, og på tredjepladsen Daniel Lundgaard. Top tre var adskilt af under en tiendedel, hvilket var med til at opbygge spændingen frem mod starten af heat 1.

 

Den mytiske chikane Bus-stop på Spa banen gjorde at feltet blev trukket sammen op mod startlinjen, hvor Nicki Thiim forsvarede sig flot mod Daniel Lundgaard. Anden startrække formåede, på trods af at være fire biler side om side gående ind i den snævre La Source hårnål, at undgå kontakt. Den fair kørsel var således sat for resten af første heat.

 

Slipstrømmen spillede en afgørende rolle på vejen ned mod Eau-Rouge, og op langs Kemmel langsiden. Alexander Lauritzen forsøgte at gå forbi teamkammeraten Daniel Lundgaard, men et flot forsvar af placeringen gjorde at top tre forblev status quo. Efter en udramatisk første omgang kunne Nicki Thiim udbygge sin føring.

 

Daniel Lundgaard kunne udnytte slipstrømmen til at følge med Nicki Thiim, men en defensiv kørsel umuliggjorde et overhalingsforsøg. Dali Jankovic, som gående ind i tredje afdeling lå a point med Alexander Lauritzen, kunne se sit videre mesterskabs avancement blive besværliggjort på baggrund af en situation, som gjorde, at han kunne finde sig selv på en 21 plads. Dennis Lind havde svært ved at holde farten i bilen, og faldt i løbet af to omgange fra en syvendeplads til en niendeplads, i et utrolig tæt midterfelt. Martin Dyrlund pressede hårdt på Jakob Kvistborg for en syvendeplads, men kunne ikke umiddelbart finde en vej forbi.

 

Med ni minutter tilbage af heat 1 havde Nicki Thiim udbygget sit forspring til et sekund, som gjorde at Daniel Lundgaard havde minimal effekt af slipstrømmen. Omvendt var kampen hård om andenpladsen hvor Alexander Lauritzen pressede hårdt på teamkammeraten. Mikkel Jensen var også en faktor i duellen mellem de to. Jesper Holmgaard fik en overstyring på vej op gennem Raidillon, hvilket normalt kun har et udfald, men han formåede på mirakuløs vis at holde bilen under kontrol, og mistede kun en enkelt placering herved.

 

Mikkel Jensen påkørte teamkammeraten Daniel Lundgaard i indbremsningen til Bus-stop chikanen, som blev diskvalificeret på baggrund af for mange incident points. Et overilet forsøg på en overhaling fra Mikkel Jensen, skulle ikke stjæle opmærksomheden fra den ellers pæne kørsel, og blev efter løbet dømt som en racing incident.

 

Efter en udramatisk sidste omgang sikrede Nicki Thim sig sejren i Heat 1. Alexander Lauritzen sluttede på andenpladsen, og Mikkel Jensen på tredjepladsen. Mathias H. Jensen og Thomas Hjeresen rundede top fem af. Dali Jankovic sluttede på en skuffende 19 plads.

 

Mikkel Jensen tog pole position i afdelingens andet heat, mens Nicki Thiim startede på andenpladsen, på trods af at have sat en identisk tid. Dennis Lind sikrede sig en tredjeplads som startplacering, og Mathias H. Jensen startede på en fjerdeplads. Daniel Lundgaard Skulle forsøge at revanchere sig efter første heat med et udgangspunkt fra en startplacering som nr. 5.

 

Starten af heat 2 forløb udramatisk og bar tydeligt præg af respekt kørerne imellem. Mikkel Jensen holdt fast i føringen gennem La Source, men kom for langt ud over banen på toppen af Raidillon. Dog formåede Mikkel Jensen at holde både Nicki Thiim og Dennis Lind bag sig i indbremsningen til Les Combes. De to Real eSport kørere Daniel Lundgaard og Alexander Lauritzen lagde hårdt pres på Mathias H. Jensen. Konsekvensen heraf blev at Alexander Laurtitzen missede sin indbremsning til Bus-stop chikanen, og påkørte Mathias H. Jensen.

 

Et overhalingsforsøg på Mikkel Jensen i indbremsningen til Les Combes gjorde at Nicki Thiim fik tildelt en slow down. Dennis Lind var hurtig til at profitere af straffen til Nicki Thiim og kunne indtage løbets andenplads. Thomas Hjeresen, Stefan Overgaard, Mathias H. Jensen og Mikkel Sigaard sørgede alle for et spændingsfyldt racerløb i midterfeltet bl.a. med parallelkørsel op gennem Eau Rouge.

 

Med tolv minutter tilbage af løbet havde Nicki Thiim genfundet farten på fjerdepladsen, og indledte jagten på top tre. De tætte dueller i midterfeltet fortsatte, hvor Stefan Overgaard og Andreas Jochimsen var hovedaktører i en sammenkørsel i Bus-stop chikanen, som gjorde at begge kørere mistede adskillige placeringer. Omgangen efter var Andreas Jochimsen igen involveret i en sammenkørsel, hvor det endnu en gang var en mislykket indbremsning, som var årsag til sammenkørslen.

 

Top fire var med fem minutter igen kun adskilt af et sekund, og Mikkel Jensen var stadig i front. Efter en sen indbremsning til La Source kunne Nicki Thiim passere Daniel Lundgaard og indtage tredjepladsen, mens Dennis Lind lagde et hårdt pres på Mikkel Jensen. Dog formåede Dennis Lind ikke at gå forbi Mikkel Jensen, som kunne sikre sig sejren i afdelingens andet heat. Nicki Thiim sluttede heatet på tredjepladsen, mens Daniel Lundgaard efter et skuffende første heat kunne sikre sig en fjerdeplads. Martin Dyrlund formåede efter en tæt kamp med Mathias Wodschow at slutte på løbets femteplads. Det blev en weekend at forglemme for Dali Jankovic, der sluttede på en 16 plads i andet heat.

Related Posts

Alexander Lauritzen Vinder Mesterskabet Efter En Overbevisende Præstation I Sidste Afdeling Af DERC

Alexander Lauritzen Wins The Championshi After A Strong Performance In The Last Round Of DERC

Daniel Lundgaard Finder Vejen Til Det Øverste Trin På Podiet

Daniel Lundgaard Finds The Way To The Top Step Of The Podium

The Real Esport Team Shows Dominant Driving At Road Atlanta

Real Esport Teamet Viser Dominerende Kørsel På Road Atlanta

Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *